Vesti jan 18 2020

Uspešne investicije ICT Hub Venture u 2019. godini

VentureShare CentarVestiUspešne investicije ICT Hub Venture u 2019. godini

U osvrtu na prethodnu godinu, ICT Hub Venture, prvi privatni investicioni fond u Srbiji koji ulaže u startape iz regiona koji su u ranoj fazi razvoja, može da se pohvali prvim većim uspesima. Dve kompanije iz našeg portfolija su obezbedile dodatno finansiranje i tako nastavljaju da se još uspešnije razvijaju.

Publitiocloud media asset management platforma koju razvija mladi tim iz Novog Sada i prvi startap u koji je ICT Hub Venture investirao još 2017.godine, sredinom 2019. je dobio investiciju vrednu 200.000 EUR. Investitor i strateški partner u daljem razvoju je Vega IT, takođe iz Novog Sada. Publitio je investiciju iskoristio da pojača svoje prodajne i razvojne kapacitete što je rezultiralo povećanjem prodaje i jačanjem pozicije na američkom tržištu.

Druga uspešna priča je vezana za startap iz industrije koja je veća od filmske, muzičke i TV industrije i uspeva da generiše čak 40% ukupne svetske zarade – gejminga. U pitanju je startap Miracle Dojomobile games development studio koji je dobio grant Inovacionog fonda Republike Srbije vredan 80.000 EUR. Investicija će omogućiti razvoj nove verzije igrice Karate Do i nastavak intenzivnog rasta na globalnom tržištu.

ICT HUB Venture uvek ima otvorena vrata za timove i startape kojima je potrebna mentorska i finansijska podrška! Ukoliko imate razvijen MVP i prve korisnike popunite prijavu na našem sajtu. Pišite nam ako imate neko dodatno pitanje, a mi ćemo se truditi da vam pomognemo što je više moguće kako biste podigli svoju kompaniju na stabilne noge.