Šta je
ICT Hub Venture?

Jedini privatni investicioni fond u regionu koji ulaže u startape u pre-seed i seed fazama. Inicijalna podrška za startape koja podrazumeva investiciju do 50,000 evra u zamenu za 5-15% udela u kompaniji. Ključni partner u ključnom momentu koji pomaže startapima da prevaziđu bazične prepreke i izgrade se na čvrstim temeljima.

Od nastanka do danas

ICT Hub Venture nastao je 2017. godine sa idejom da se ohrabri startap kultura, proširi tržište inovacija i pruže prilike ljudima koji imaju ideje i znanje da ih sprovedu u delo.

Iskustvo i znanje koje je ICT Hub akumulirao samim tim što je u prve tri godine svog postojanja (2014-2017) predstavljao jedan od retkih startap inkubatora u Srbiji, našlo je svoju primenu u ICT Hub Venture investicionom fondu, prvom tog tipa u regionu.

Prva investicija predstavljala je entuzijazam i izuzetan rizik nekoliko individua koje su odlučile da ulože u dobre ideje, a onda su se vremenom struktura, kriterijumi i procesi usložnjavali, da bismo danas došli do sistema koji je održiv i omogućava fondu da raste.

Danas našu punu podršku ima 9 startapa, a tržište inovacija u SEE regionu se znatno razvilo i stvorila se zdrava konkurencija koja nas inspiriše da budemo bolji, da damo više i da očekujemo još značajnije uspehe.

Kako funkcioniše naš investicioni fond?

Naša misija je da aktivno učestvujemo u osnaživanju regionalnog startap ekosistema i zato smo stalno u potrazi za perspektivnim timovima u koje bismo investirali i podržali ih pri razvoju sopstvene kompanije.

Međutim, da bismo kreirali sistem koji je održiv, i sami smo morali da prođemo kroz sve faze kroz koje prolazi i svaki startap: imali smo proces sakupljanja finansija i realizaciju plana korak po korak, kao i ispunjenje obaveza prema svojim partnerima.

Ovo iskustvo naučilo nas je da sasvim jasno razumemo koncept startapa. Drugim rečima, govorimo vašim jezikom, znamo šta vas sve čeka, i spremni smo da vam pomognemo.

Ko čini ICT Hub Venture?

Upoznajte tim posvećen razvoju vašeg poslovanja. Okupili smo ljude koji imaju iskustva sa razvojem biznisa od nule, profesionalce sa mrežom kontakata i osećajem za pravi trenutak za pravu inovaciju. Ako njih ubedite da je vaša ideja ta koju treba podržati, svaki sledeći korak će biti lakši, jer ćete na svojoj strani imati upravo njih.

Kosta Andrić

Managing Partner

Dejan Ranđić

Partner & Co-Founder

Slobodan Đinović

Partner & Co-Founder

Miloš Matić

Partner