Vesti dec 23 2021

Lansiramo svoj podkast – VC Chat

VentureShare CentarVestiLansiramo svoj podkast – VC Chat

ICT Hub Venture, prvi privatni VC fond u Srbiji, pokreće prvi podcast fokusiran na VC industriju i približavanju venture capital industrije celom regionu Zapadnog Balkana.

VC Chat je zamišljen kao mesto na kome će slušaoci, u neformalnom razgovoru, čuti savete i realne priče preduzetnika koji su prikupili VC investicije, čuti koji sve vidovi podrške za startape postoje, upoznati se sa razmišljanjima i načinom rada jednog VC fonda kao i steći uvide kako se pripremiti za prikupljanje svog prvog kapitala. Putem sadržaja koji ćemo plasirati želimo da približimo svet VC široj publici i kroz realne primere i priče naših gostiju da pokažemo kako izgleda proces prikupljanja kapitala. 

Svedoci smo brojnih uspešnih startapa iz Srbije i regiona koju su uspeli da prikupe velike količine kapitala od reputabilnih fondova širom sveta. Mi ovim putem želimo da pomognemo regionanom startap ekosistemu da se takvi događaji češće dešavaju u budućnosti tako što ćemo ponuditi javno dostupan resurs i izvor znanja i lekcija iz prakse. Verujemo da ćemo vremenom stvoriti veliku biblioteku znanja dostupnog svima. Time želimo još više da doprinesemo razvoju regionalnog ekosistema. S obzirom da i sami invesitramo u tehnološke kompanije iz regiona od 2017. godine upoznati smo sa najvećim delom problema sa kojima se svaki preduzetnik susreće pokušavajući da stvori globalni biznis iz našeg regiona. Na ovaj način želimo da odgovorimo na te probleme i pokušamo da damo odgovarajuće odgovore.

Stoga nam se pridružite na tom putu i zajedno sa autorom i domaćinom podcasta Milošem Matićem, Partnerom u ICT Hub Venture-u ispratitie razgovore!

Nove episode podkasta možete očekivati svake nedelje počevši od danas!

Gost prve epizode VC Chat podcast-a je Kosta Andrić, takođe Partner u ICT Hub Venture-u. Kosta i Miloš rade zajedno na izgradnji ICT Hub Venture-a vise od četiri godine i epizodi iz dva dela pokušaće da daju osnovu za epizode koje će tek uslediti. Njih dvojica će se u ovoj epizodi osvrnuti na razvoj startap ekosistema od 2014. godine do danas ali i dati blage uvide u ono što će se dešavati u bliskoj budućnosti a tiče se startapa u regionu i pristupu izvorima kapitala.

Podkast možete slušati na svim većim platformama za podkaste kao i na našem sajtu u sekciji Podkast.

Prijatelji podkasta Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), Vlada Luksemburga kroz StarVenture program i projekat Srbija Inovira.