Podkast dec 23, 2021

01 VC Chat Podcast – Kosta Andrić – Nastanak i razvoj ICT Hub Venture-a i trenutno stanje (1. deo)

VentureShare CentarPodkast01 VC Chat Podcast – Kosta Andrić – Nastanak i razvoj ICT Hub Venture-a i trenutno stanje (1. deo)
Prijatelji VC Chat podkasta

U prvoj ikada epizodi VC Chat podcasta razgovaramo sa Kostom Andrićem, Partnerom i izvršnim direktorom ICT Hub-a i ICT Hub Venture-a (https://www.linkedin.com/in/andrickosta/).

U razgovoru vrednom dve epizode podkasta, pokrili smo mnoštvo tema. Prisetili smo se kako je naš ekosistem izgledao sada već davne 2014. godine kada je ICT Hub nastao kao inkubator, kako je izgledao kad smo pokrenuli ICT Hub Venture rane 2017. godine i kako danas izlgleda. Potrudili smo se da u ovoj uvodnoj epizodi naslikamo sliku razvoja našeg ekosistema do sada i damo osnovu za sve dalje epizode koje će uslediti.

Kada smo krenuli sa radom, interesovanje stranih investirora praktično da nije ni postojalo. Danas, samo četiri godine nakon tog momenta, slika je potpuno drugačija. Ove, 2021. godine svedoci smo milionskih investicija u nekoliko naših startapa. Kako smo došli do toga i šta planiramo dalje – dodatne su teme koje smo pokrili. Za kraj, dajemo malo uvida u naše planove razvoja fonda ali i nas kao fond menadžera.

Autor i domaćin – Miloš Matić, Partner u ICT Hub Venture-u i osnivač VC Chat Podcasta (https://www.linkedin.com/in/milos-matic/).

VC Chat podcast realizovan je od strane ICT Hub Venture-a (icthubventure.com), prvog privatnog VC fonda u Srbiji uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj, Vlade Luksemburga i dragih prijatelja iz USAID projekta Srbija Inovira (srbijainovira.rs).