Vesti sep 4 2019

ICT Hub Venture investirao u ShootSet. Novi ciklus prijava otvoren do kraja novembra.

VentureShare CentarVestiICT Hub Venture investirao u ShootSet. Novi ciklus prijava otvoren do kraja novembra.

Beograd, 4. septembar – ICT Hub Venture, prvi privatni investicioni fond u Srbiji koji ulaže u IT kompanije, investirao je u ShootSet, startap koji dolazi iz Pančeva i bavi se povezivanjem modela i fotografa.

Od januara 2017. godine od kako ICT Hub Venture fond postoji realizovao je ukupno 7 ulaganja u mlade kompanije u Srbiji. ShootSet je najnovija investicija koju je fond realizovao. U pitanju je online platforma koja spaja fotografe i foto-modele kako bi ostvarili zajedničku saradnju bez posrednika. Ono što je veoma bitno jeste činjenica da obe ciljne grupe ovog startapa prolaze kroz selekciju koju realizuje tim koji stoji iza cele platforme. Svrha ove selekcije jeste osiguranje kvaliteta usluge koju će korisnici platforme dobiti. Selekcija se sastoji od potvrde autentičnosti fotografa kako bi ShootSet garantovao profesionalan pristup i obezbedio siguran rad za modele angažovane od strane fotografa, sa jedne strane. Sa druge strane, modeli prilikom prijave na platformu prilažu svoj portfolio slika i bivaju kategorizovani u jednu od tri kategorije – početnik, zvezda u usponu i preporučeni modeli od strane stručnog tima.

Četvoročlani tim osnivača ovog startapa čine Mihajlo Petrov, direktor, Miloš Radovanović, dugogodišnji model i poznavalac modeling industrije, Alen Ankajcan i Ivan Maloparac koji zajedno čine razvojni tim. Ovako sastavljen, ShootSet će u sklopu ICT Hub Venture fonda, nastaviti sa usavršavanjem svoje platforme i proširiti svoj proizvod na globalno tržište. Do sada je nekoliko hiljada modela i fotografa iz regiona prepoznalo vrednost koju ShootSet nudi, sada je na redu globalno tržište. Prvi korak van regiona Balkana biće učinjen u pravcu osvajanje centra foto-industije – Los Anđelesa u Sjedinjenim Američkim Državama. ICT Hub će na tom putu na više načina da podrži i mentoriše ovaj sjajan tim kako bi što lakše ostvarili svoje ciljeve.

Pored novčane podrške, startapi dobijaju pristup mreži mentora i kontakata

Investicija ICT Hub Venture fonda obuhvata tri komponente.

Prva je novčana komponenta i može iznositi do 50.000 EUR za 5-15% vlasničkog udela u kompaniji.

Druga komponenta se odnosi na programsku i mentorsku podršku prema individualnim potrebama članova svakog tima. Ona se odnosi na razvoj poslovnih i razvojnih veština.

Treća i poslednja komponenta odnosi se na pristup mreži kontakata i prodajnim
kanalima ICT Hub-a.

Za više informacija o kriterijumima pogledajte vebsajt fonda.

Novi ciklus investicija

ICT Hub Venture je fond vredan milion evra namenjen investiranju u tehnološke startape u ranoj fazi. U konstantnoj je potrazi za inovativnim i kreativnim rešenjima. Ukoliko se pronalazite u onome što ICT Hub Venture traži, prijavite se na ovom linku najkasnije do 30. novembra kako biste imali priliku da se upoznate sa fondom do kraja godine.