DAKTILOGRAF

Daktilograf je platforma koja transkribuje govor južnoslovenskih jezika u tekst u realnom vremenu sa čak 98% tačnosti. Koristi se za praktičinije sastavljanje dokumenata i beleški u raznim industrijama.

U januaru 2019. godine, Om3ga Solutions, tim iza Daktilografa, postaje prvi crnogorski startap tim sa kojim smo dobili priliku da sarađujemo, a svoju podršku pruža i South Central Ventures fond. Ova grupa talentovanih srednjoškolaca i iskusnih profesionalaca privlači pažnju na sebe zahvaljujući sposobnosti da stvori kvalitetan proizvod sa ograničenim resursima.

Problem

Daktilograf je jedinstven po tome što rešava problem nedostatka preciznog alata za transkripciju govora na svim slovenskim jezicima.

Rešenje

Platforma je u stanju da prepozna neograničenu količinu reči i namenjena je zapisivanju beleški i transkripciji u raznim situacijama, kao što su sastanci, razgovori call centara, poslovni izazovi sistem integratora i drugi. Njen potencijal se ogleda u praktičnosti rešenja, izuzetno širokoj primenjivosti i kontinuiranom napretku usluge sa povećanjem obima upotrebe.

INDUSTRIJA
Prepoznavanje i transkripcija govora
OSNIVAČI
Amli Čengić
Snjezana Gomilanovic
KLIJENTI
IBIS instruments, Eurolog Systems, Vip mobile